După Irene, altă furtună tropicală face ravagii: Nanmadol a ucis cel puţin opt persoane în Filipine

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Furtuna tropicală Nanmadol, retrogradată de la taifun, după ce a scăzut în intensitate, a făcut cel puţin opt victime. Autorităţile au declarat stare de urgenţă în mai multe zone şi se străduiesc să salveze cât mai multe vieţi, scrie BBC.

35.000 de trupe de soldaţi au fost echipate cu generatoare portabile, pompe de apă şi vehicule amfibie pentru a-i ajuta pe cei afectaţi de furtună.

Nanmandol a adus ploi puternice, care au provocat inundaţii şi alunecări de teren. 20 de drumuri importante sunt blocate în ţară şi câteva poduri s-au prăbuşit.

Furtuna se deplasează cu 10km/h către nord-vest şi este însoţită de vânt cu viteza de 137 km/h.

2.500 de persoane au fost evacuate din regiunile estice şi de sud, şcolile şi birourile au fost închise, zborurile anulate iar reţeaua de transport public a fost perturbată.

Printre cele opt victime din Filipine se numără doi copii ucişi de un munte de gunoi care a luat-o la vale în oraşul Baguio.



Vântul care însoţeşte cele aproape 20 de furtuni şi taifunuri pe an bate în Filipine cu o viteză de 230 de km/h, considerabil mai mare decât cea a uraganului Irene, fie şi când acesta atinsese vârful de intensitate.

image
În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite