Phenian: Sud-coreeni pot veni să-i aducă omagii lui Kim Jong Il

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nord-coreenii l-au plâns în hohote „iubitul conducător“
Nord-coreenii l-au plâns în hohote „iubitul conducător“

Coreea de Nord a anunţat vineri că va permite intrarea pe teritoriul său a delegaţiilor sud-coreene care doresc să-şi prezinte condoleanţele pentru moartea liderului comunist Kim Jong Il.

„Numeroase persoane din Coreea de Sud au cerut permisiune de intrare pentru a îşi prezenta condoleanţele", a explicat Guvernul nord-coreean pe site-ul de Internet.

Frontiere deschise

,,Instituţiile noastre au declarat că ar accepta cu respect toate delegaţiile sud-coreene care doresc să-şi prezinte condoleanţele şi au luat măsuri pentru a deschide toate căile aeriene şi rutiere prin Kaesong", oraş nord-coreean de la frontiera cu Coreea de Sud, a adăugat Phenianul.

Respect pentru inimile fraţilor din Sud

„Securitatea şi confortul tuturor vizitatorilor sud-coreeni în timpul vizitei vor fi garantate. Este vorba de un semn de curtoazie şi respect pentru inimile sud-coreenilor care ţin să împartă durerea doliului nostru naţional", a precizat Guvernul nord-coreean.


Coreea de Nord anunţase că nu va accepta nicio delegaţie străină pe teritoriul său în perioada de doliu de 13 zile decretată pentru moartea liderului său Kim Jong Il care a murit sâmbătă. Dar nu a făcut nicio precizare cu privire la sud-coreeni, care nu sunt consideraţi „străini".

Sărbătoare la Seul

Este puţin probabil ca sud-coreenii să se înghesuie să-şi ia rămas bun de la fostul dictator, având în vedere că în momentul în care a fost anunţat decesul ,,conducătorului iubit", la Seul s-au organizat adevărate petreceri cu ocazia evenimentului.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite