China interzice companiilor sale aeriene să se alăture schemei UE împotriva schimbărilor climatice

0
Publicat:
Ultima actualizare:

China a interzis tututor companiilor sale aeriene să se alăture acţiunii Uniunii Europene împotriva schimărilor climatice, care este menită să reducă emisiile de carbon.

Autorităţile chineze le-au interzis companiilor de zbor să crească tarifele sau să adauge costuri adiţionale din cauza schemei UE. Asociaţia Transportului Aerian din China a declarat că membrii săi nu susţin acţiunea Uniunii Europene, informează BBC.

Potrivit legislaţiei UE, companiile de transporturi aeriene trebuie să cumpere din acest an certificate de emisii de carbon pentru zborurile care aterizează sau decolează în cele 27 de state membre ale Uniunii Europene, plus Elveţia, Norvegia şi Islanda.

China susţine că această măsura ar presupune costuri suplimentare pentru companiile sale aeriene. Analiştii estimează costuri adiţionale anuale în valoare de 95 de milioane de euro.

Sectorul aerian are deja destul de multe probleme având în vedere situaţia economică actuală, dar şi viitorul nesigur al industriei aeriene.

Potrivit estimărilor UE, taxa pe emisiile de carbon ar face ca preţurile să crească cu valori între 2 şi 12 euro/pasager.

Lufthansa a anunţat că urmează să majoreze preţurile biletelor din cauza costurilor suplimentare generate de extinderea de la 1 ianuarie a pieţei UE de certificate pentru emisii de carbon de către industria transporturilor aeriene.

Citeşte şi:

Lufthansa scumpeşte biletele din cauza certificatelor pentru emisiile de carbon

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite