China : Grevă la fabricile Adidas, Nike şi New Balance

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Muncitorii chinezi din Guangdong se plâng de salariile prea mici
Muncitorii chinezi din Guangdong se plâng de salariile prea mici

Mai mult de 7000 de angajaţi de la fabricile de încălţăminte Adidas, Nike şi New Balance, din sudul Chinei, au intrat în grevă în semn de protest faţă de disponibilizări şi reduceri salariale care se fac la locul lor de muncă.

Zeci de muncitori au fost răniţi când poliţia a încercat să demonteze un baraj ridicat de greviştii pe strada principală a oraşului Dongguan, din provincia Guangdong, potrivit China Labor Wastch, o organizaţie specializate în apărarea drepturilor omului.

Angajaţii uzinei Yucheng, de lângă Huangjiang, au intrat în grevă după concedierea în ultima lună a 18 muncitori, gest interpretat de ei drept un semn de relocare viitoare. Unul dintre muncitori a declarat pentru „China Business News" că strategia concediarilor face parte dintr-un proces de relocare a producţiei în provincia Jiangxi pentru a reduce costurile, care sunt mai mari în centrul manufacturier din Dongguan.

Greva este ultima dintr-o serie de incidente şi mişcărilor sociale care au izbucnit în Guangdong, o regiune cunoscută sub numele de marele atelier al lumii, care atrage zeci de milioane de muncitori migranţi. Eliminarea primelor şi a orelor suplimentare sunt, de asemenea, o sursă de furie a angajaţilor din fabricile din Yucheng.

„Salariul nostru de bază lunar este de numai 1100 de yuani (130 euro) şi avem cu adevărat nevoie să lucrăm ore suplimentare", a declarat un muncitor pentru „ Yangcheng Evening".

Potrivit publicaţiei, intervenţia autorităţilor locale de a menţine orele suplimentare, nu a primit răspuns din partea conducerii fabricii, al cărui proprietar este un grup de investiţii din Taiwan.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite