Bugetarii sud-coreeni, trimişi acasă să se înmulţească

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Guvernul sud corean vrea să crească numărul nou născuţilor
Guvernul sud corean vrea să crească numărul nou născuţilor

Angajaţi la stat din Coreea de Sud au primit instrucţiuni mai puţin obişnuite. În plină criză demografică, mesajul statului pentru angajaţi a fost: "Plecaţi acasă şi faceţi copii".

Miercuri la ora 19.00, oficialii sud-coreeni din cadrul Ministerului Sănătăţii vor stinge luminile. Vor să încurajeze astfel angajaţii să plece de la locul de muncă acasă, la familiile lor, şi să se apuce de conceput copii meniţi să scoată ţara din criza demografică în care se află.

Coreea de Sud este unul dintre stratele lumii care are cea mai mică rată a natalităţii, chiar mai mică decât cea a Japoniei.

Oficialii au precizat că vor repreta experimentul în fiecare lună.

Creşterea numărului de nou născuţi este o prioritate pentru statul asiatic, care se luptă cu îmbătrânirea forţei de muncă şi cu o creştere accelerată a cheltuielilor cu asigurările sociale. Ministerul Sănătăţii s-a angajat să schimbe acest lucru şi consideră că proprii angajaţi trebuie să dea un exemplu.

Cei care au mai mult de un copil sunt recompensaţi financiar. De asemenea, instituţia organizează seri de întâlniri între angajaţi pentru ca aceştia să-şi găsească perechea chiar la birou.

Criticii consideră măsura Ministerului Sănătăţii doar apă de ploaie şi arată că este nevoie de o reformă care să reducă costurile de creştere şi educare a copiilor, principalul motiv pentru care tinerii sunt reticenţi în a-şi forma familii.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite