Analiştii pakistanezi răspund criticilor aduse de un fost oficial ONU

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Baricadă ridicată în faţa biroului Organizaţiei Naţiunilor Unite pentru India şi Pakistan
Baricadă ridicată în faţa biroului Organizaţiei Naţiunilor Unite pentru India şi Pakistan

Fostul trimis al Naţiunilor Unite în Afganistan, Kali Eide, a criticat Pakistanul pentru arestarea unor lideri talibani, scrie Voice of America.

Eide susţine că arestările dăunează eforturile de reconciliere prin oprirea comunicaţiei dintre ONU şi talibani, care au început cu un an în urmă.

"Pakistanezii nu au jucat rolul pe care ar fi trebuir să îl joace", a spus Eide într-un interviu televizat. Fostul oficial ONU este de părere că guvernul pakistanez ştia despre discuţiile dintre talibani şi ONU şi că arestările dăunează acestor discuţii.

Fostul ministru de Interne pakistanez Aftab Sherpao spune că ar vrea să îi reamintească fostului reprezentant ONU că Pakistanul a avut o sarcină dificilă din momentul invaziei americane în Afganistan, cu opt ani în urmă.

"Cred că nicio ţară nu a jucat rolul pe care l-a jucat Pakistanul", a spus acesta. "Şi dacă ne uităm la victime, la suferinţa umană, la lucrurile prin care trecem, economia noastră a avut de suferit, totul a avut de suferit."

Fostul ministru de Interne a mai spus că guvernul pakistanez a efectuat aceste arestări crezând că face ce este mai bine pentru poporul pakistanez şi pentru restul regiunii.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite