Ambuteiaj de zece zile în China

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mii de oameni sunt blocaţi de zece zile, în maşini, pe o autostradă din China, într-o coadă de peste 100 de kilometri. Oficialii spun că blocajul rutier va mai dura aproape o lună de zile.

În nordul Chinei, pe autostrada G110 Beijing-Tibet, mii de maşini, majoritatea camioane pline cu cărbuni sau cu fructe, au rămas blocate de zece zile, bară la bară, într-o coadă de peste 100 de kilometri. Se avansează cu un kilometru pe zi.

Oficialităţile chineze au spus că un drum alternativ va fi gata cel mai devreme la 13 septembrie. Până atunci, şoferii nu au cum să iasă din blocaj. Cauzele ambuteiajului sunt, potrivit oficialităţilor, o construcţie care începuse pe autostradă, câteva accidente şi o serie de maşini avariate.

Aflaţi pe şosea din 14 august, şoferii îşi ocupă timpul dormind, se plimbă, joacă cărţi şi sah. Localnicii profită de situaţia apărută şi le vând şoferilor mâncare şi băutură la suprapreţ.

Autostrada care leagă Mongolia de Beijing este folosită în principal pentru transporturile de mare tonaj, fiind permisă circulaţia camioanelor cu o capacitate de peste 8 tone.

În ultimii ani, volumul traficului pe această autostradă a crescut cu 40% anual.

Redactorul şef adjunct al Financial Times, Jamil Anderlini, a spus că "cealaltă faţă a boom-ului economic chinez o reprezintă aerul poluat, mărirea inegalităţii salariale, traficul tot mai aglomerat".

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite