Un Airbus 330 a aterizat de urgenţă la Singapore, după ce unul dintre motoare a luat foc

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un Airbus A330 al companiei Cathay Pacific din Hong King, cu 136 de pasageri la bord, a fost nevoit să aterizeze de urgenţă, după ce unul dintre motoare a luat foc.

Aeronava decolase din Singapore şi se îndrepta spre Jakarta, însă după aproximativ 20 de minute, luminile s-au stins, avionul a început să se zgâlţâie puternic, iar pasagerii au simţit miros de fum.

La bord se afla şi un jurnalist de la Reuters, împreună cu soţia sa şi cu cei trei copii. Unul dintre fiii lui s-a uitat pe geam şi a văzut foc la unul dintre motoare. "O să murim?", şi-a întrebat tatăl, panicat. "În spatele nostru, pasagerii se rugau la Dumnezeu să ne protejeze şi să ne salveze. Rugăciunile se auzeau din ce în ce mai tare, fiind acoperite, din când în când, de plânsete de panică.

O stewardesă ne-a explicat că unul dintre motoare a luat foc şi că piloţii încearcă să se întoarcă la Singapore. Fiul meu s-a uitat pe geam şi mi-a spus că vede marea. Ne-am luat vestele de salvare de sub scaune, dar avionul a aterizat fără probleme. În aproximativ cinci minute pompierii aflaţi la sol au stins flăcările de la motor, iar pasagerii au putut coborî din aeronavă", a povestit jurnalistul Reuters.

image



Compania Cathay Pacific a precizat că a primit o alertă la unul; dintre cele dou[ motoare, la scurt timp de la decolare. "Echipajul a oprit motorul Rolls Royce şi a decis să aterizeze de urgenţă", se arată într-un comunicat al companiei. Aeronava este capabilă să decoleze şi să aterizeze cu un singur motor în funcţiune.

În sala de aşteptare a aeroportului, pilotul le-a spus pasagerilor: "În astfel de situaţii, pasagerilor nu putem să le cerem decât să fie calmi, ceea ce voi aţi făcut, iar pentru asta vă mulţumesc", a spus el.

image
image

Pasagerii s-au rugat împreună după ce au coborât în siguraţă din aeronava avariată

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite