Britanici arestaţi pentru trafic de arme în Afganistan

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doi britanici, angajaţi ai unei companii private de securitate, au fost arestaţi joi de poliţia din Afganistan, fiind acuzaţi de trafic ilegale de arme.

Cei doi au fost reţinuţi, împreună cu doi colegi afgani, după ce la un punct de control au fost găsite în vehiculul lor 30 de puşti Kalaşnikov, cu seriile de înregistrare şterse, precum şi muniţie pentru acestea.

Un nou scandal pentru britanicii din Afganistan

Autorităţile de la Kabul au decis închiderea activităţilor din Afganistan ale companiei GardaWorld pentru care aceştia lucrau. Alţi angajaţi ai firmei sunt interogaţi pentru legătură cu transportul ilegal de arme.

Marea Britanie este astfel în centrul unui nou scandal legat de Afganistan, după ce în decembrie un oficial de la Kabul i-a acuzat pe militarii britanici detaşaţi în provincia Helmand nu numai de tolerarea traficului de droguri, ci şi implicarea în cultivarea, producţia şi vânzarea opiumului.

Karzai vrea închiderea companiilor străine de securitate

De asemenea, arestarea angajaţilor GardaWorld confirmă parcă decizia preşedintelui Hamid Karzai de închidere până în luna martie a activităţilor tuturor celor 46 de firme străine de securitate care operează în Afganistan, unele având contracte în escortarea şi protecţia diferitelor convoaie şi obiective încă din 2011, după invazia condusă de americani. Angajaţii acestora au mai fost implicaţi în diferite incidente şi în trecut, relatează Daily Mail.

Guvernul afgan intenţionează crearea unei forţe naţionale de pază şi protecţie, cu un efectiv de 25.000 de oameni care să preia activităţile firmelor străine. Până în prezent, nu s-a reuşit decât recrutarea şi antrenarea a circa 6.500 de gardieni.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite