A stat 32 de ore sub dărâmături, lipit de un cadavru

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mesut Özan Yilmaz (18 ani) a fost scos în viaţă după 32 de ore petrecute sub dărâmături
Mesut Özan Yilmaz (18 ani) a fost scos în viaţă după 32 de ore petrecute sub dărâmături

Mesut Özan Yilmaz este dintre cei norocoşi, în provincia turcă Van. A stat sub dărâmăturile unei clădiri care s-a prăbuşit la cutremur 32 de ore. Lipit de un cadavru.

Mesut Özan Yilmaz, un tânăr turc în vârstă de 18 ani, este scos de echipele de salvare cu targa. Se simte îngrozitor de obosit. A stat îngropat între zidurile unei clădiri 32 de ore, fără să se mişte, gândindu-se la ce e mai rău. „A fost infernul pe Pământ", povesteşte Mesut la postul de televiziune CNN Türk.


S-a adăpostit sub o masă


Era într-o ceainărie cu mai mulţi priteni când a început cutremurul. A văzut cum se prăbuşesc zidurile clădiri. Tânărul s-a adăpostit sub o masă. Locul era foarte strâmt, astfel încât Mesut a făcut totul pentru a supravieţui. „Mi-am pus capul pe picioarele unui bărbat mort", a mărturisit el, precizând că era singura poziţie în care aerul ajungea la el. Ca prin minune, tânărul nu are nici măcar o zgârietură.

Citeşte şi
Cutremur în Turcia: Şi-a salvat logodnica după 18 ore de stat sub dărâmături


Rudele aşteaptă să-şi recupereze morţii


Nu la fel de norocos a fost Orhan, un tânăr de 25 de ani din Ercis. Unchiul său aşteaptă în faţa clădirii unde şi-a găsit sfârşitul la cutremur. „Îi vedem corpul neînsufleţit, acolo, acolo între ziduri. Am încercat să-l scoatem noi, dar nu am reuşit. Aşteptăm să vină echipele de salvare să ne ajute", povesteşte unchiul tânărului. ,,Se căsătorise abia anul trecut. Voia să aibă familie mare", a adăugat el.
Cel puţin 366 de oameni au murit în cutremurul devastator care a afectat duminică estul Turciei. Autorităţile au anunţat că 12.000 de corturi vor fi livrate în oraşele Ercis şi Van, precum şi în satele din zonă.

Echipele de salvare caută în continuare supravieţuitori
În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite