25 de rebeli ucişi în Pakistan

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Armata a afirmat miercuri că a omorât cel puţin 25 de rebeli şi a pierdut cinci soldaţi într-un atac al militanţilor islamişti într-o zonă tribală din nord-vestul Pakistanului, relatează Times Live.

O sută de bărbaţi înarmaţi cu puşti şi lansatoare de rachete au atacat în noaptea de marţi spre miercuri o tabără militară din districtul Khyber, de la graniţa cu Afganistanul, nu departe de fiefurile talibanilor aliaţi cu Al-Qaeda.

Teroriştii au atacat un post militar din Bara şi cinci soldaţi au fost ucişi în atac, se spune într-un comunicat al armatei.

Trecătoarea Khyber este fieful unui grup de rebeli, Lashkar-e-Islam, care se declară militanţi islamişti, dar în realitate comit tot felul de acte criminale: răpiri pentru obţinerea unor răscumpărări, extorcări, atacarea şi jefuirea vehiculelor şi convoaielor cu ajutoare pentru Afganistan.

Forţele de securitate i-au respins şi au raportat uciderea a 25 de terorişti şi rănirea mai multor persoane, potrivit aceluiaşi comunicat.

Bilanţurile anunţate în mod regulat de militari în urma luptelor cu talibanii şi alte forţe rebele din nord-vestul Pakistanului nu pot fi verificate prin surse independente, aceste zone de la frontiera cu Afganistanul fiind controlate de rebelii islamişti.

În lume



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite