VIDEO 24 de milioane de chinezi suferă din cauza secetei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 24 de milioane de persoane se confruntă cu o lipsă de apă potabilă în China, mai ales în sud-vestul ţării, din cauza secetei, a anunţat miercuri guvernul, transmite Bangkok Post.

24,25 de milioane de chinezi, din care aproape 20 de milioane în sud-vestul ţării, nu au acces la apă potabilă, în prezent, a informat adjunctul ministrului pentru resurse hidraulice, Liu Ning, în cadrul unei conferinţe de presă.

Seceta a afectat provinciile Yunnan, Guizhou, Sichuan şi regiunea Guanxi, precum şi metropola Chongqing şi este cea mai gravă din ultimul secol.

Liu Ning a adăugat că meteorologii nu anunţau o ameliorare a situaţiei înainte de sezonul ploilor, care va începe după 20 mai.

Potrivit Bangkok Post, autorităţile au alocat suma de 684 milioane de euro pentru alimentarea cu apă potabilă a populaţiei din zonele afectate şi efectuarea de lucrări de amenajare şi prevăd, pe termen mai lung, lansarea unor proiecte pentru păstrarea apei, precum construirea de rezervoare.

Actuala secetă nu are niciun impact asupra producţiei de cereale, sud-vestul ţării reprezentând doar 16% din suprafeţele cultivate cu aceste culturi, potrivit ministrul adjunct.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite