A fost arestat doctorul Mengele, varianta irakiană

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un angajat al spitalului psihiatric din Bagdad a "transformat" bolnavi mintal în kamikaze pentru Al-Qaida. Militarii americani şi forţele de securitate irakiene l-au arestat pe directorul

Un angajat al spitalului psihiatric din Bagdad a "transformat" bolnavi mintal în kamikaze pentru Al-Qaida.

Militarii americani şi forţele de securitate irakiene l-au arestat pe directorul adjunct al spitalului Al Rashad, din estul Bagdadului, sub acuzaţia de colaborare cu reţeaua teroristă Al-Qaida, căreia i-a furnizat "luptători kamikaze" selecţionaţi din rândul bolnavilor psihic.

Ultimele exemple în acest sens sunt cele două femei care, la începutul lunii februarie, s-au aruncat în aer într-un târg de animale de la periferia Bagdadului, provocând un adevărat carnaj: 99 de morţi şi peste 150 de răniţi.


Cercetările ulterioare au arătat că cele două "kamikaze" sufereau de sindromul Down. "Am arestat un medic care menţine legături cu reţeaua Al-Qaida din Irak şi care nu este străin de atentatele sinucigaşe", a declarat colonelul Steve Stover, fără să ofere însă detalii despre identitatea acestuia.

Militarii americani au percheziţionat apoi spitalul timp de două ore şi au confiscat documente din care reiese că cel reţinut avea contacte cu reprezentanţi irakieni ai reţelei teroriste.


Implicat în uciderea şefului său


Conform declaraţiilor date de angajaţii spitalului, medicul arestat nu ar fi străin de moartea superiorului său, psihiatrul Ibrahim Muhammad Agel, ucis anul trecut în decembrie, în cartierul Mansour, de către două persoane rămase neidentificate.


Motivul acestui asasinat l-ar constitui tocmai refuzul psihiatrului de a oferi teroriştilor "carne de tun" din rândul bolnavilor pentru comiterea unor atentate sinucigaşe.


După ce i-a preluat postul, "Mengele" varianta irakiană ar fi furnizat membrilor Al-Qaida cel puţin şase persoane cu dizabilităţi psihice pentru a juca rolul de kamikaze. (Adina Şuteu)

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite