A apărut revista care te învaţă să furi de la bănci

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un tânăr spaniol, în vârstă de 32 de ani, a reuşit, cu acte false, să obţină de la 39 de bănci credite în valoare totală de 492.000 de euro, bani pe care nu intenţionează să îi mai

Un tânăr spaniol, în vârstă de 32 de ani, a reuşit, cu acte false, să obţină de la 39 de bănci credite în valoare totală de 492.000 de euro, bani pe care nu intenţionează să îi mai returneze.

Spaniolul s-a gândit însă, înainte de a părăsi definitiv ţara pentru o destinaţie exotică, să împărtăşească întregii lumi experienţa sa. Şi cum putea face mai bine acest lucru decât prin intermediul presei?

Nici mai mult, nici mai puţin, tânărul, care pretinde că se numeşte Enric Duran, a investit o parte mică din banii obţinuţi de la bănci în editarea şi distribuirea la chioşcurile de ziare, în 200.000 de exemplare, a unei reviste gratuite în care explică cu lux de amănunte cum a reuşit să obţină creditele. În revistă sunt publicate numele tuturor băncilor pe care le-a înşelat şi suma de bani furată de la fiecare.

Titlul articolului său este sugestiv: "Am furat 492.000 de euro de la cei care ne fură". În plus, dezvăluie şi câteva dintre secretele care l-au ajutat să obţină banii ilegal.

În primăvara anului 2006, după ce a studiat cum funcţionează băncile, spaniolul a început să ceară credite spunând că vrea să-şi cumpere o maşină sau că vrea să-şi renoveze casa. "Cu o imprimantă, un xerox, o foarfecă şi scotch se fac minuni", ironizează tânărul sistemul bancar din Spania în revista intitulată "Criza".

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite