515 ani de închisoare pentru doi membri ai ETA

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cei doi membri organizatiei separatiste basce ETA au fost condamnati in Spania pentru explozia din anul 2008 a unei masini capcana, soldata cu decesul unei persoane.

Cei doi - Arkaitz Goikoetxea Basabe şi Aitor Cotano Sinde - au fost declaraţi vinovaţi de asasinat terorist, potrivit verdictului dat de cea mai înaltă instanţă spaniolă, potrivit financial-magazine.net.

În practică, pedepsele efective cu închisoarea se limitează la 40 de ani în Spania pentru crime "cu caracter terorist".

Un al treilea membru al ETA a fost condamnat în acelaşi dosar la opt ani de închisoare, pentru "colaborare cu o organizaţie teroristă".

Pe 14 mai 2008, un comando al ETA a produs explozia unei furgonete capcană, noaptea, în faţa cazărmii gărzii civile din Legutiano (Ţara Bascilor). În explozie a murit un agent de 41 de ani şi alte patru persoane au fost rănite. Prin acea acţiune, organizaţia ETA a încercat să 'provoace pagube personale şi materiale' la o cazarmă în care se găseau 29 de persoane, dintre care cinci copii şi o adolescentă de 18 ani, arată instanţa judecătorească.

Apreciată de Uniunea Europeană ca organizaţie teroristă, ETA este considerată vinovată de moartea a 829 persoane în cei peste 40 de ani de violenţe pentru independenţa Ţării Bascilor.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite