Un angajat al centralei nucleare de la Fukushima a murit

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Operatorul centralei nucleare grav avariate de cutremurul din 11 martie, Tokyo Electric Power Co, a anunţat că un muncitor în vârstă de 60 de ani a murit.

Purtătorul de cuvânt al companiei Tepco, Naoyuki Matsumoto, a declarat că bărbatul transporta echipamente la centrala nucleară Fukushima Daiichi, moment în care s-a prăbuşit, într-o zonă a clădirii în care se află instalaţia de eliminare a deşeurilor.

Până în prezent, cauza morţii nu a fost stabilită, dar Matsumoto a precizat că în corpul angajatului nu au fost detectate urme periculoase de radioactivitate. În momentul în care a decedat, muncitorul era echipat cu costum de protecţie împotriva radiaţiilor, mănuşi şi mască, informează Abc News.

În clădire se află apă radioactivă, care s-a scurs din reactoarele centralei. Ieri, Tepco a anunţat că miezul unuia dintre reactoarele centralei nucleare de la Fukushima s-a topit în mare parte.

O serie de avarii au avut loc la centrala nucleară de la Fukushima după cutremurul devastator şi tsunamiul din 11 martie 2011.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite