O plăcuţă specială, amplasată în faţa mall-ului unde Barack Obama a sărutat-o prima dată pe Michelle

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O plăcuţă specială a fost amplasată în faţa mall-ului Hyde Park din Chicago, unde Barack Obama a sărutat-o prima dată pe Michelle, actuala lui soţie, informează site-ul publicaţiei Chicago Tribune.

Michelle era avocată la o importantă firmă din Chicago. Barack Obama absolvise dreptul la Universitatea Harvard şi tocmai se angajase la acea firmă de avocatură pe perioada verii. El s-a îndrăgostit de ea imediat ce a văzut-o. Ea nu era chiar atât de sigură. Însă Barack a reuşit să o cucerească, iar tânărul cuplu şi-a început relaţia cu un sărut pe care cei doi l-au schimbat în magazinul de îngheţată Baskin-Robbins din mall-ul Hyde Park. Aşa s-au îndrăgostit Michelle şi Barack Obama în 1989.

Miercuri, o plăcuţă considerată istorică a fost montată la colţul străzii Dorchester Avenue cu 53rd Street din Chicago, pentru a marca locul exact în care cei doi s-au sărutat pentru prima dată.

Un citat extras dintr-un interviu pe care Barack Obama l-a acordat revistei O, The Oprah Magazine, în februarie 2007, este înscris în partea de jos a plăcii, în care este încastrată o fotografie a cuplului.

"La prima noastră întâlnire, i-am oferit cea mai bună îngheţată de la cofetăria Baskin-Robbins. Am sărutat-o şi avea gust de ciocolată", a spus Obama în acel citat.

Plăcuţa este încastrată într-un bloc din granit de 1.360 de kilograme.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite