Alegeri în Algeria: rezultate slabe pentru islamişti. Câştigă partidul prezidenţial

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dacă în toate statele "atinse" de Primăvara arabă, islamiştii au făcut un scor bun, nu acelaşi lucru s-a întâmpla în Algeria.

Aşa cum era de aşteptat, fostul partid unic - Frontul Eliberării Naţionale (FLN, partidul preşedintelui Abdelaziz Bouteflika) - a câştigat partea leului: 220 din cele 462 de locuri din Parlamentul algerian, unde va forma grupul cel mai important. Rezultatele oficiale ale votului de joi au fost publicate astăzi, scrie "Le Monde".

Surpriza este că islamiştii (Alianţa Algeriei verzi) nu s-au clasat nici măcar pe locul al doilea, ci doar pe al treilea, obţinând 66 de mandate, a anunţat vineri ministrul de Interne algerian, Daho Ould Kablia. Adunarea Naţională Democratică (RND) s-a clasat pe a doua poziţie.

Un alt partid - Adunarea pentru cultură şi democraţie (RCD, opoziţie) - a boicotat alegerile legislative. Acesta a contestat rata de participare la vot anunţată (de 42,9), mai mare decât cea de la ultimul scrutiny (35,67%). Formaţiunea estimează că rata de participare reală a fost de 18%.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite