Fost agent FBI, instructor de poker

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După ce l-a deconspirat pe Robert Hansen, Navarro îi ajută pe jucători "să îşi citească" adversarii Un fost agent FBI Joseph Navarro s-a reprofilat, folosindu-şi experienţa şi

După ce l-a deconspirat pe Robert Hansen, Navarro îi ajută pe jucători "să îşi citească" adversarii

Un fost agent FBI Joseph Navarro s-a reprofilat, folosindu-şi experienţa şi abilităţile pentru a antrena jucători de poker din întreaga lume. Retras în 2003, el a fost angajat la "Word Series of Poker Academy", o companie care organizează seminarii în mai multe oraşe din Statele Unite.

Joseph Navarro a lucrat în cadrul Biroului Federal de Investigaţii timp de un sfert de secol, perioadă în care s-a specializat în comportamentul non-verbal uman. Tocmai această specializare l-a făcut potrivit pentru instruirea jucătorilor de poker.

Între anii 1993 şi 2003, Navarro a participat la aproape toate cazurile importante care au implicat deconspirarea unor spioni, având o contribuţie esenţială la depistarea celebrelor "cârtiţe" Robert Hansen şi Aldrich Ames. Deşi retras oficial din activitate, în paralel cu slujba de la Academia de Poker, Navarro continuă să antreneze agenţi FBI şi CIA, cărora le împărtăşeşte câte ceva din "ticurile" spionilor şi ale teroriştilor.

Înşelat de o femeie

Joseph Navarro susţine că experienţa în descifrarea limbajului trupului la spioni îi este de mare folos la noul loc de muncă. Şi unii, şi alţii se folosesc de aceleaşi subterfugii pentru a mima stăpânirea de sine. El afirmă că nu îi trebuie foarte mult să îşi dea seama dacă un jucător are încredere în sine sau nu. Printre elevii săi se numără şi texanul Phil Helmuth, considerat unul dintre cei mai buni jucători din istoria pokerului.

La Academia de Poker el îi învaţă pe practicanţii acestui joc cum să îşi studieze adversarii, explicându-le că există o diferenţă de comportament între bărbaţi şi femei, acestea din urmă fiind mai greu "de citit".

De altfel, Navarro susţine că singura dată când s-a înşelat în întreaga sa carieră la FBI a fost în cazul unei femei. Kelly Warren, o angajată a armatei americane la o bază din Germania, a fost acuzată că a vândut informaţii serviciilor secrete maghiare, în timpul Războiului Rece. Ea a reuşit să-l convingă, pentru o scurtă perioadă de timp, că soţul ei era singurul spion din familie.

Originar din Cuba

Joseph Navarro avea opt ani când părinţii lui au fugit din Cuba, după ce mai mulţi exilaţi cubanezi, antrenaţi de CIA, au organizat invazia din Golful Porcilor, în anul 1961, menită a-l alunga de la putere pe Fidel Castro. Familia Navarro s-a stabilit în statul Florida, iar Joseph a devenit cetăţean american la vârsta de 18 ani.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite