Un elicopter al NATO doborât în Afganistan. 37 de oameni morţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un elicopter al Forţei NATO în Afganistan (ISAF) s-a prăbuşit în noaptea de vineri spre sâmbătă, în provincia centrală Wardak, a anunţat un purtător de cuvânt al autorităţilor provinciale, afirmând că prăbuşirea s-a soldat cu victime, relatează AFP.

Purtătorul de cuvânt al autorităţilor din Wardak, Shahidullah Shahid, nu a putut furniza detalii despre cauzele prăbuşirii. NATO a confirmat că unul dintre elicopterele sale s-a prăbuşit fără a oferi un bilanţ.

Aparatul a fost doborât de insurgenţi cu o rachetă, 37 de oameni aflaţi la bord au fost ucişi.

"Forţele comune (afgane şi ale coaliţiei) efectuau o operaţiune împotriva talibanilor în districtul Sayd Abad, noaptea trecută, un elicopter al coaliţiei (...) s-a prăbuşit", a declarat Shahid.

"Nu ştim dacă acest lucru s-a întâmplat din cauza unui tir al insurgenţilor sau nu, dar prăbuşirea a cauzat pierderi în rândul forţelor străine", a continuat el.

"Un elicopter al NATO s-a prăbuşit în estul Afganistanului astăzi (sâmbătă) şi operaţiunile de recuperare (a epavei) sunt în curs", a precizat la rândul său ISAF, într-un comunicat, fără a menţiona naţionalitatea şi tipul elicopterului, nici localizarea exactă a prăbuşirii.

"ISAF anchetează în continuare circumstanţele accidentului, informaţiile evocă activităţi inamice în zonă" în momentul prăbuşirii, a adăugat NATO.
Insurgenţii talibani, contactaţi telefonic de AFP, au afirmat că au doborât elicopterul, dar ei revendică adesea acţiuni pentru care nu sunt responsabili.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite