Ce i-a adus Moşul lui Bush, anul trecut

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Responsabili din ţări în care ciclismul este foarte apreciat - premierul belgian, cel danez şi secretarul general al NATO - s-au înţeles cu Moşul să-i reînnoiască lui Bush garderoba

Responsabili din ţări în care ciclismul este foarte apreciat - premierul belgian, cel danez şi secretarul general al NATO - s-au înţeles cu Moşul să-i reînnoiască lui Bush garderoba sportivă. Premierul belgian i-a oferit un tricou şi pantaloni cu drapelul Belgiei, al Statelor Unite şi cu numele lui Bush. Printre darurile oferite de Angela Merkel s-a aflat un binoclu.

Un parlamentar indian, Nirmal Deshpande, i-a oferit lui Bush probabil cel mai ieftin cadou înregistrat vreodată oficial de Departamentul de Stat: un document estimat la şapte dolari, un dolar pentru fiecare dintre "păcatele sociale". Acestea sunt: "politica fără principii", "averea fără muncă", "plăcerea fără conştiinţă", "cunoaşterea fără caracter", "comerţul fără moralitate", "ştiinţa fără umanitate" şi "cultul fără sacrificiu".

Alt dar a fost un covor de mătase oferit de preşedintele azer şi care reproduce imaginea cuplului prezidenţial american, vulturul, Casa Albă, Statuia Libertăţii, zgârie-norii din New York, Capitoliul şi palatul prezidenţial din Baku. Bush a mai primit o pereche de cizme de husar în stilul secolului al XVII-lea, trabucuri şi sisteme de asigurare a umidităţii, iar din America Latină, un portret al său bătut în rubine şi alte pietre preţioase, plus sticle cu vin alb.

Diamante pentru Rice şi Cheney

Deşi Bush este şef de stat, se pare că Moşul a considerat că, anul trecut, Dick Cheney şi Condoleezza Rice au fost mai cuminţi, şi de aceea le-a adus daruri mult mai costisitoare.


Astfel, Nursultan Nazarbaiev i-a oferit lui Cheney un ceas Breguet, a cărui valoare a fost estimată la 25.300 de dolari, în timp ce regele saudit Abdullah i-a oferit doamnei Rice un set de bijuterii din aur alb cu diamante, compus din colier, cercei, brăţară şi inel, în valoare de 20.000 de dolari.


Nici doamna Cheney nu a rămas mai prejos, ea primind o diademă din aur alb, safire şi diamante, evaluată la 45.000 de dolari, iar fiica vicepreşedintelui a primit o alta, de 55.000 de dolari, din aur alb, rubine şi diamante. După cum se obişnuieşte, oficialii nu au păstrat darurile, ci le-au "donat" Arhivei Naţionale a SUA sau altor agenţii guvernamentale. Bush a păstrat totuşi autobiografia lui Ghandi.
(Alina Anghel)

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite