Un oraş a adoptat săptămâna de lucru de patru zile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un oraş din statul american Alabama a hotărât să instituie săptămâna de lucru de patru zile pentru funcţionarii publici, în scopul de a reduce costurile generate de creşterea preţurilor

Un oraş din statul american Alabama a hotărât să instituie săptămâna de lucru de patru zile pentru funcţionarii publici, în scopul de a reduce costurile generate de creşterea preţurilor la combustibili.

Decizia a fost luată de autorităţile locale din Birmingham, Alabama (SUA), care au ajuns la concluzia că, în acest fel, se vor putea economisi zeci de mii de dolari pe an. Aproximativ 4.000 de angajaţi din sectorul public vor lucra doar patru zile pe săptămână, începând de la 1 iulie a.c, când intră în vigoare noul program. Patronii s-au arătat încântaţi să adopte acelaşi program, care le va da posibilitatea să facă economii.

Şi alţii vor noul program

Primarul Larry Langford a afirmat că decizia nu va afecta productivitatea. Langford a declarat că "America trebuie să adopte săptămâna de lucru de patru zile, 10 ore pe zi".

Potrivit primăriei, toate departamentele şi birourile municipale vor fi deschise în continuare pentru cinci zile, în schimb funcţionarii vor lucra doar patru zile pe săptămână, alternativ. Ziua de lucru se va mări de la opt la zece ore.

Angaţii publici s-au declarat şi ei încântaţi de noul program, afirmând că acesta îi va ajuta să reducă timpul parcurs pe drum. De asemenea, le va permite să petreacă mai mult timp cu familiile. Şi alte municipalităţi din Statele Unite se gândesc să adopte programul de lucru de patru zile.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite