Spania cere NATO să intervină în Libia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministra spaniolă a Apărării va propune astăzi, printr-un reprezentant, la Budapesta, ţărilor NATO să trimită avioane militare de supraveghere în Libia şi nave maritime pe ţărmul statului nord-african.

Spania va propune în această după-amiază la reuniunea extraordinară convocată la Budapesta de secretarul general al NATO, Anders Fogh Rasmussen, pentru studierea situaţiei din Libia, trimiterea de avioane de supraveghere şi nave maritime în apropierea coastei ţării nord-africane, au declarat surse din Ministerul Apărării spaniole pentru Europa Press.

Propunerea va fi făcută în numele ministrei Apărării Carme Chacon, de către ambasadorul permanent la NATO. Chacon avea de gând să se deplaseze încă de ieri la Budapesta, unde are loc întâlnirea miniştrilor Apărării din UE, dar a trebuit să-şi anuleze participarea, după un accident petrecut la Academia Militară din Hoyo de Manzanares, care a provocat cinci morţi şi trei răniţi, în urma exploziei unei mine, în timpul unui exerciţiu de dezamorsare a bombei, scrie Adevarul.es.

În această săptămână, Ministra Afacerilor Externe spaniole, Trinidad Jimenez, spunea că situaţia din Libia este "absolut inacceptabilă" şi că "un lider care îşi bombardează proprii cetăţeni, nu mai are legitimitatea de a continua la cârma statului" şi că Spania urmăreşte cu îngrijorare evoluţia evenimentelor sângeroase din Libia.

Citeşte şi: Spania: "Gaddafi nu mai are legitimitatea de a conduce Libia"

În lume



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite