Accidentul aviatic din Siberia: 32 din cei 43 de oameni aflaţi la bord au murit

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În ultimii ani, au existat zeci de accidente aviatice în Rusia. Mulţi dau vina pe avioanele din era sovietică, alţii spun că e vina lipsa de pregătire a echipajelor şi neglijenţa autorităţilor.

Avionul de tip ATR-72 avea 43 de oameni la bord - 39 de pasageri şi patru membri ai echipajului. S-a prăbuşit , luni dimineaţă, în Siberia (Rusia), potrivit Ministerului rus pentru Situaţii de Urgenţă, citat de AFP.

Deocamdată, autorităţile au confirmat că au fost găsite trupurile a 29 de persoane şi că există 12 supravieţuitori. Presa rusă vorbeşte însă de 32 de morţi. "Cadavrele a 29 de persoane au fost găsite. Paisprezece răniţi au fost evacuaţi de la locul catastrofei cu elicopterul", a precizat filiala regională a ministerului într-un comunicat. Răniţii sunt în stare critică. Unul dintre ei a murit după ce a ajuns la spital.

Nu se ştie încă exact care au fost cauzele accidentului, relatează AP.

Avionul ATR-72, care aparţinea companiei ruse Utair, a decolat de la Tiumen în direcţia Surgut, tot în Siberia, şi s-a prăbuşit la scurt timp după decolare, la 45 de kilometri de Tiumen, precizează comunicatul.
Accidentul s-a produs la ora locală 7.44 (4.44, ora României).
ATR-72 este un avion bimotor cu o capacitate de 74 de locuri, de fabricaţie europeană (franco-italiană), potrivit Mediafax.

Inflaţie de accidente

În ultimii ani, aproape că nu a trecut lună în care ruşii să nu fie martorii unui nou accident aviatic. Mulţi dau vina pe avioanele extrem de vechi, multe din epoca sovietică. Experţii din domeniul aeronautic spun însă că există şi alte probleme: lipsa de calificare a echipajului de zbor, aeroporturi aflate în paragină, cărora le lipsesc echipamente importante, un control guvernamental slab asupra întregii industrii, nerespectarea normelor şi căutarea profitului fără a respecta cerinţe elementare de siguranţă a pasagerilor.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite