Zone din prefectura Fukushima vor rămâne nelocuite

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul nipon Naoto Kan va face o vizită în zonă pentru a le explica locuitorilor că vor rămâne nelocuite mai multe zone ale prefecturii din nord-estul Japoniei, afectată de radiaţii.

Cabinetul nipon a anunţat că o suprafaţă situată pe o rază de 20 de kilometri în jurul centralei de la Fukushima, care ar putea fi expusă la un înalt nivel de radiaţii şi după îngroparea reactoarelor grav avariate de cutremurul de la 11 martie. Yukio Edano, purtătorul de cuvânt al guvernului, nu a făcut nicio precizare legată de amploarea perioadei de aplicare a respectivei decizii, dar a indicat că există propuneri privind achiziţionarea de către executiv a terenurilor afectate.

Ministerul Ştiinţei şi Tehnologiei de la Tokyo a comunicat recent că nivelul de radiaţii admis este mult depăşit în 15 din cele 50 de puncte de testare situate în zona evacuată.

Săptămâna trecută, autorităţile japoneze au anunţat că în urma unor controale efectuate au fost detectate urme de elemente radioactive în glanda tiroidă a aproximativ 45 la sută dintre copiii care locuiesc în municipalităţile din vecinătatea centralei nucleare avariate de la Fukushima.

Nivelul de iod radioactiv, detectat în timpul testelor efectuate cu cinci luni în urmă în prefectura Fukushima, nu este totuşi alarmant, în ceea ce priveşte impactul asupra sănătăţii, a precizat un funcţionar.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite