Zid israelian împotriva imigranţilor dinspre Egipt

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul israelian, Benjamin Netanyahu (foto), a decis construirea unui zid la graniţa cu Egiptul pentru pentru a-i împiedica pe imigranţii africani să pătrundă în Israel, scrie „Haaretz”.

„Este vorba de o decizie strategică pentru a garanta caracterul democratic şi evreiesc al statului Israel", a spus Netanyahu, precizând că zidul va fi o barieră şi în calea teroriştilor.

Netanyahu a dat asigurări că Israelul „rămâne deschis refugiaţilor" din zonele de conflict, dar nu poate lăsa mii de oameni să intre ilegal în Israel pe la graniţa sudică.

În prima fază a proiectului, în valoare totală de 1,5 miliarde de şekeli (peste 405 milioane de dolari), vor fi construite două fragmente: unul în sud şi altul în apropiere de Fâşia Gaza. În ultimii ani, mii de africani şi imigranţi din alte ţări au încercat să treacă ilegal graniţa egipteano-israeliană.

Potrivit „The Jerusalem Post", Netanyahu transmite un mesaj clar Hamasului, acela că „asediul" asupra Fâşiei Gaza va continua.

Anunţul premierului survine într-o perioadă în care mai multe state europene se gândesc la măsuri mai dure de stopare a imigraţiei extracomunitare. Recent, în Calabria, Italia, au avut loc incidente violente între imigranţii africani, localnici şi forţele de ordine. 

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite