Ziarul care "l-a divorţat" pe Vladimir Putin a fost închis

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Publicaţia a fost suspendată, din "motive financiare", la doar câteva ore după ce liderul de la Kremlin a dezminţit informaţiile Ziarul rusesc "Moskovski Korrespondent", care a scris,

Publicaţia a fost suspendată, din "motive financiare", la doar câteva ore după ce liderul de la Kremlin a dezminţit informaţiile

Ziarul rusesc "Moskovski Korrespondent", care a scris, săptămâna trecută, că Vladimir Putin ar fi divorţat în secret şi ar intenţiona să se căsătorească cu fosta gimnasta Alina Kabaieva, a fost suspendat de editorii săi, la doar câteva ore după ce preşedintele rus a dezminţit informaţiile. Site-ul ziarului moscovit, moscor.ru, a fost, de asemenea, închis subit.

Proprietarul ziarului, fostul agent al serviciilor de informaţii Aleksandr Lebedev, şi deputat din partea partidului Rusia Justă, s-a distanţat de afirmaţiile din articol. Lebedev s-a scuzat că a fost plecat la pescuit şi nu a putut fi contactat telefonic pentru a fi consultat cu privire la publicarea articolului. La întoarcerea la Moscova, a spus el, a tras concluzia că articolul conţinea afirmaţii false.

Agenţia Interfax a mai anunţat că redactorul-şef al ziarului, Grigori Nehoroşev, a demisionat. Însă redactorul-şef adjunct, Igor Dudinski, a declarat că redacţia îşi menţine afirmaţiile din articol. "Am avut informaţii şi le-am publicat", a spus el. Vineri, în timpul conferinţei cu viitorul premier italian Silvio Berlusconi, Putin a negat că ar fi divorţat cu intenţia de a se recăsători şi i-a criticat aspru pe cei care se amestecă în vieţile altora.

Publicul televiziunilor ruse a fost scutit şi de speculaţii şi de dezminţiri. Postul de televiziune NTV a transmis conferinţa de presă fără partea cu divorţul. În loc de aceasta, a acoperit pe larg o vizită a primarului Moscovei, Iuri Lujkov, la o fabrică de îngrăşăminte din balegă de vacă.

Artiom Artiomov, directorul Companiei Naţionale de Presă, susţine, însă, că decizia privind închiderea ziarului nu ar avea nicio legătură cu articolul referitor la căsătoria lui Vladimir Putin cu o femeie cu 31 de ani mai tânără: "Nu se pune problema de vreun motiv politic pentru decizia de a suspenda publicaţia", a subliniat el. "Vom decide un nou concept pentru ziar şi un plan de afaceri pentru dezvoltarea lui în viitorul apropiat", a adăugat acesta.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite