Zeci de românce încearcă să părăsească Fâşia Gaza

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În jur de 60-70 de românce căsătorite cu palestinieni care au studiat în România şi copiii lor vor să părăsească Fâşia Gaza, aflată de o săptămână sub controlul mişcării islamiste

În jur de 60-70 de românce căsătorite cu palestinieni care au studiat în România şi copiii lor vor să părăsească Fâşia Gaza, aflată de o săptămână sub controlul mişcării islamiste Hamas, a declarat şeful reprezentanţei române pe lângă Autoritatea Palestiniană, Marian Ştefan. "Este vorba despre multe femei şi, bineînţeles, despre copiii lor. Sperăm ca, la cererea lor, să facem ceva mâine sau poimâine pentru a-i ajuta să plece, de fapt să fugă din Gaza", a declarat Marian Ştefan, citat de cotidianul "Middle East Times".

"În trecut, existau multe burse pentru tineri palestinieni care şi-au făcut studiile în România, s-au căsătorit şi s-au întors în teritoriile palestiniene împreună cu soţiile", a explicat el. "Sunt foarte îngrijoraţi.

Vor să plece cât mai curând posibil", a spus Ştefan, adăugând că femeile se vor întoarce în România fără soţii lor. Însărcinatul cu afaceri, Dumitru Neagu, de la Ambasada României la Tel Aviv, ne-a declarat că diplomaţii noştri fac eforturi pentru ca românii să fie scoşi prin punctul de trecere de la Erez.

Israelul a anunţat că "orice cetăţean străin poate ieşi când doreşte din Gaza, pe aici. Ucraina, prima ţară care a început evacuarea cetăţenilor săi s-a oferit să acorde asistenţă şi celor din România.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite