Zece persoane au fost atacate de corbi la Sofia, presa sugerând că atacurile au legătură cu seismul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Zece persoane au fost atacate de corbi, marţi, în Sofia, presa sugerând că păsările se comportă ciudat din cauza cutremurului produs în cursul dimineţii, relatează site-ul Novinite.com.

Zece persoane au fost atacate de corbi în apropierea hotelului Rila din Sofia.

Un reporter s-a apărat de doi corbi cu ajutorul unui microfon, iar cel puţin trei persoane au fost rănite de păsările care par să aibă un comportament anormal.

Conform presei, comportamentul păsărilor ar avea legătură cu seismul de 5,9 grade produs în cursul nopţii.

Capitala bulgară Sofia a fost zguduită azi-dimineaţă de cel mai puternic seism resimţit în zonă în ultimii 100 de ani, scrie presa bulgară. Seismul, cu o magnitudine de 5,8 grade, s-a produs în jurul orei 03.00, având epicentrul la 26 de kilometri de capitala Sofia. O singură femiei a murit, în urma unui infarct şi s-au înrgistrat pagube materiale minore la Sofia şi în alte localităţi din zonă.

Irena Alexandrova de la Institutul Naţional pentru Fizica Pământului afirmă că un seism atât de puternic nu a mai fost resimţit în zonă din anul 1917, când a fost înregistrat un cutremur cu o magnitudine de circă 5,2 grade.

Alexandrova a declarat pentru agenţia de presă Focus că este foarte puţin probabil ca în următoarele ore sau zile să se producă un cutremur cu aceeaşi magnitudine ca cel de noaptea trecută.

În schimb, este aproape cert că mişcări telurice vor continua timp de două-trei luni, poate şi mai mult. Seismul puternic a fost urmat de peste 100 de replici până acum, din care circa 30 au fost resimţite de populaţie, pentru că au avut o magnitudine de peste 2,5 de grade.

„ Să-i mulţumim lui Dumnezeul că am scăpat, a declarat premierul Boiko Borisov la postul naţional de televiziune. El a spus că ziua de marţi va fi liberă pentru toţi elevii din Sofia ca să fie mai liniştiţi părinţii lor.

Cotidianul Dnevnik informează în ediţia sa electronică că în oraşul Pernik, aflat la numai 8 kilometri din epicentrul cutremului, a fost declarată stare de urgenţă.

Şcolile din oraş vor rămâne închise în următoarele două zile, iar o comisie de experţi va evalua daunele la locuinţele din oraş şi din comunele apropiate. Daunele materiale sunt concentrate însă doar în regiunile Pernik şi Sofia.

În primele ore ale dimineţii de marţi în centrul capitalei bulgare puteau fi observate cărămizi şi coşuri de fum căzute pe străzi, precum şi pereţi crăpaţi.

Cutremurul a fost resimţit în întreaga Bulgarie, precum şi în unele zone ale ţărilor vecine: Macedonia, Grecia, Serbia şi România.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite