Zece dintre cele mai bizare obiecte găsite la cel mai mare centru de bagaje pierdute din lume

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Anual, aproximativ 30 de milioane de bagaje se rătăcesc la nivel mondial, în urma călătoriei cu avionul. Mai multe şanse de a-şi regăsi bunurile au persoanele care călătoresc pe teritoriul Statelor Unite, unde majoritatea bagajelor pierdute ajung într-un centru din Alabama.

Un adevărat paradis al chilipirurilor, Centrul pentru Bagaje Nerevendicate din orăşelul Scottsboro din statul american Alabama scoate la vânzare obiectele personale care nu au mai fost ridicate de pasagerii avioanelor. Dacă în termen de cel puţin 90 de zile de la pierderea lor, bagajele nu sunt luate de proprietar, ele sunt declarate nerevendicate şi ajung în centrul din Alabama.

În urmă cu 40 de ani, având la dispoziţie 300 de dolari şi un camion, fondatorul depozitului a avut ideea de a vinde bagajele nerevendicate. Astăzi, Centrul pentru Bagaje Nerevendicate se întinde pe o suprafaţă de 4.000 de metri pătraţi şi este aprovizionat zilnic cu mai bine de 7.000 de obiecte. Înainte de a ajunge pe raftul magazinului, fiecare obiect în parte este spălat, curăţat sau reparat, dacă este cazul.

Hainele reprezintă aproximativ 60% din marfa din depozit, dar cei interesaţi pot găsi şi aparate foto, electronice, articole sportive, bijuterii, cărţi şi, bineînţeles, genţi de voiaj. Printre cele mai bine de un milion de obiecte care ajung anual în magazin, angajaţii au descoperit şi unele mai puţin obişnuite:

1. Smarald de 40,95 karate. Atunci când o pungă mică de plastic cu o piatră misterioasă în interior a fost găsită, a fost nevoie de ajutor specializat pentru a identifica obiectul.

2. O armură

3. Artefacte egiptene antice, descoperite într-o valiză marca Gucci. Artefactele datează din anul 1.500 î.Hr.

4. O cameră foto concepută pentru NASA. În cele din urmă, aparatul de fotografiat a fost returnat agenţiei spaţiale.

5. Un inel de platină cu diamant de 5,8 karate, găsit într-o şosetă. 

6. O paraşută

7. O păpuşă în care se aflau 500 de dolari. O femeie a cumpărat din magazinul din Alabama o păpuşă Barbie pentru fetiţa ei, care i-a scos cu repeziciune capul. Probabil singurul lucru care a salvat-o de la o muştruluială a fost bancnota de 500 de dolari găsită în interior.

8. Un sistem de orientare pentru un avion de luptă F16, evaluat la un sfert de milion de dolari. Sistemul de ghidare a fost returnat US Navy.

9. Un şarpe

10. O păpuşă cu Hoggle din fimul "Labyrinth", descoperită într-o cutie de lemn.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite