Zece motive să mergi la Polul Nord dacă eşti lider rus

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Harley Balzer, profesor la Universitatea Georgetown din SUA, a întocmit un clasament al motivelor ce l-ar putea determina pe un conducător rus să facă o vizită la Polul Nord. 1. Un

Harley Balzer, profesor la Universitatea Georgetown din SUA, a întocmit un clasament al motivelor ce l-ar putea determina pe un conducător rus să facă o vizită la Polul Nord.

1. Un partid politic a cărui mascotă este ursul ar putea avea neplăceri la alegerile pentru Duma de Stat din decembrie, dacă nu reuşeşte să găsească şi alţi urşi.

2. Datorită succesului politicilor demografice, Extremul Orient şi Siberia au devenit suprapopulate. De aceea e nevoie de mai mult teritoriu.

3. Ipoteza susţinută de ruşi, conform căreia Lomonosov Ridge (un imens munte subacvatic ce se întinde din Groenlanda în Siberia) este o prelungire a teritoriului rusesc, îi oferă Rusiei prilejul de a pretinde că Polul Nord îi aparţine.

4. Dacă Rusia nu ar susţine că Polul Nord îi aparţine, atunci poate Hugo Chavez ar face asta.

5. Putin va avea nevoie de un nou loc de muncă în martie. Dacă echipajul spărgătorului de gheaţă rusesc rămâne la Polul Nord până atunci, cu siguranţă Putin va câştiga alegerile locale.

6. Atrage atenţia oamenilor. A circulat un zvon cum că George W. Bush nu mai vrea să audă de Rusia, după ce Vladimir Putin a prins şi ultimul peşte din apele de la Kennebunkport.

7. Gazprom îşi va spori rezervele de petrol şi gaz fără să mai fie nevoie să sondeze şi restul Siberiei.

8. În lipsa tehnologiei necesare pentru exploatarea depozitelor de gaz ale câmpului Shtokman, se pot exploata alte surse.

9. În sfârşit, oamenii de ştiinţă ruşi au acceptat că are loc încălzirea globală. După ce topirea permafrostului va fi completă, terenul din zona arctică va fi singurul aflat la est de Yekaterinburg.

10. De fapt, pretenţiile ruşilor asupra Polului Nord sunt o păcăleală. Ei vor doar să sperie Uniunea Europeană, care să permită, în schimbul renunţării la pretenţii, restabilirea prezenţei permanente ruse în Mediterana.

În lume



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite