VIDEO Yemeniţii vor să scape de dictatorul Ali

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mii de tineri yemeniţi au manifesteat, ieri, în centrul capitalei Yemenului, Sanaa, cerând plecarea preşedintelui Ali Abdallah Saleh, aflat la putere de 32 de ani. „După Mubarak este rândul lui Ali", scandau aproximativ 4.000 de protestatari, majoritatea studenţi.

„Pleacă, pleacă Ali!", „Poporul vrea căderea regimului", scandau tinerii, care au defilat de la Universitatea din Sanaa spre centrul capitalei. Protestul a început după ciocniri între un grup de studenţi are încercau să afişeze un poster antiguvernamental şi susţinătorii partidului aflat la conducere, care au vrut să-i împiedice. În jurul prânzului, manifestanţii au ajuns pe Bulevardul Jamal Abdel Nasser, la circa 500 de metri de Piaţa Tahrir, ocupată deja de susţinătorii partidului conducător. Vineri seara mii de persoane au ieşit pe străzile din capitala Yemenului pentru a celebra demisia preşedintelui egiptean.

Câteva sute de demonstranţi au încercat, fără succes, să se apropie de ambasada egipteană, care era protejată de un dispozitiv impresionant al forţelor de ordine. Alţi demonstranţi s-au adunat în Piaţa Tahrir din faţa Guvernului, unde prezenţa forţelor de securitate era, de asemenea, semnificativă, ca de altfel în întreaga capitală. Zeci de mii de partizani ai opoziţiei au manifestat şi la 3 februarie împotriva lui Ali Abdallah Saleh. Opoziţia parlamentară i-a cerut şefului statului să treacă la reforme.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite