Winslow Hall, noua casă a familiei Blair

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vila impozantă, care se ridică la preţul de trei milioane de lire, l-a cucerit de la prima vedere pe fostul premier. Familia fostului premier britanic, Tony Blair, s-a mutat într-o casă

Vila impozantă, care se ridică la preţul de trei milioane de lire, l-a cucerit de la prima vedere pe fostul premier.

Familia fostului premier britanic, Tony Blair, s-a mutat într-o casă numită Winslow Hall, care este situată în Piaţa Connaught din Londra. În prezent, noii locatari caută să dea o înfăţişare particularizată acestui vechi domeniu. "Daily Telegraph" a obţinut exclusivitatea de a pătrunde în noul "cuibuşor" al Blairilor, care le oferă luxul ce le era obişnuit în vremea în care locuiau în Downing Street numărul 10.

Casa impozantă, Winslow Hall, care i-a cucerit pe Tony şi Cherie Blair costă trei milioane de lire sterline. Dacă se vor hotărî să o cumpere, va fi a şasea proprietate a lor. Fostul premier a îndrăgit casa îndată ce a văzut-o, în urmă cu două săptămâni.

Ziarul se întreabă însă cum vor reuşi să plătească suma la care se ridică, având în vedere că mai sunt angajaţi la credite ipotecare de circa cinci milioane de lire sterline. Totuşi, se pare că soţii Blair sunt încrezători în puterea lor financiară. Vila care i-a cucerit a fost proiectată de Sir Christopher Wren. Are şapte dormitoare, şase băi, o bibliotecă, o sufragerie şi o lungă terasă la ultimul etaj pentru plimbarea când afară este vreme nefavorabilă.

Are, de asemenea, două apartamente decomandate la parter şi o capelă catolică. Casa nu se vinde totuşi la un preţ exorbitant, deoarece necesită reparaţii în valoare de cel puţin un milion de lire.

O casă din 111 stejari

Winslow Hall a fost comandată de Sir William Lowndes, care a fost ministru de finanţe în timpul lui William al III-lea. A fost construită între anii 1698 şi 1701, folosindu-se 111 stejari pentru terminarea sa. Începând din anul 1959, proprietarul acesteia a fost diplomatul Sir Edward Tomkins, care le-a avut ca oaspete aici chiar şi pe regina-mamă şi pe prinţesa Margareta.

Casa a fost pusă în vânzare după moartea acestuia. Julian Tomkins, actualul proprietar, a declarat pentru presă: "Îi tratez ca pe nişte clienţi serioşi pe soţii Blair. Faptul că el a fost prim-ministru nu contează pentru mine". Tony Blair lucrează ca trimis internaţional pentru Orientul Mijlociu, slujbă neplătită în mod obişnuit. Dar se aşteaptă ca el să câştige cinci milioane de lire pentru cartea de memorii. La sfârşitul lunii va începe un turneu de promovare a cărţii în SUA.

Proprietăţi ale cuplului Tony - Cherie

În 2004, familia Blair a cumpărat o casă în stil georgian, care a costat 3,65 milioane de lire. Casa, cu patru etaje, a fost închiriată regizorului Michael Caton-Jones, înainte ca familia fostului premier să se mute în această vară.

În ianuarie, cuplul Blair a cumpărat o casă de 800.000 de lire, situată în spatele proprietăţii din Connaught Square. Ei au mai achiziţionat, în 2002, două apartamente în "The Panoramic", Bristol. Casa lui Tony Blair , Myrobella (Trimdon Colliery, County Durham), va fi folosită în scopuri caritabile, ca sediu pentru ajutorarea copiilor.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite