WikiLeaks va publica 6.000 de documente despre Israel, în curând

0
Publicat:
Ultima actualizare:

WikiLeaks va publica, în curând, 6.000 de documente despre Israel, potrivit fondatorului Julian Assange, care a explicat că acestea vor lămuri, printre altele, şi rolul Israelului în asasinarea responsabilului Hezbollah, Imad Mughniyeh.

Documentele desecretizate  vor prezenta şi evaluarea israeliană asupra capacităţii în creştere a Hezbollah de a lovi direct Tel Avivul cu un arsenal de peste 20.000 de rachete.

Într-unul din documente se arată că Mohammed Tantawi, actualul lider al generalilor care conduc Egiptul, a lezat eforturile Israelului de a opri contrabanda cu arme în Fâşia Gaza, potrivit forţelor israeliene de securitate.

Documentele din ultimele luni au fost combustibilul ce a alimentat revoltele arabe, a spus Assange, clarificând că există documente secrete ale Ambasadei americane publicate de ziare arabe, ce spun că, dacă ar avea loc o revoltă susţinută de armată în Tunisia, SUA ar susţine armata.

Regele Bahrainului, al cărui stat a fost marcat în ultima vreme de proteste, a avut legături de prietenie cu Mossadul, serviciile israeliene de informaţii, potrivit unui alt document.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite