WikiLeaks, nominalizat la Premiul Nobel pentru Pace

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Site-ul specializat în publicarea de informaţii confidenţiale WikiLeaks a fost propus de un deputat norvegian la Premiul Nobel pentru Pace, în 2011. Motivarea deputatului: WikiLeaks reprezintă o garanţie a transparenţei în lume, inclusiv în societăţile democratice.

WikiLeaks a contribuit la promovarea drepturilor omului, democraţiei şi libertăţii de exprimare, la nivel mondial, dezvăluind, între multe alte lucruri, corupţia, crimele de război şi aplicarea torturii, uneori chiar sub bagheta aliaţilor Norvegiei, a explicat deputatul Snorre Valen pe blogul său.

Dezvăluind afaceri financiare ale familiei prezidenţiale din Tunisia, WikiLeaks a avut o contribuţie mică la căderea unei dictaturi de 24 de ani, a apreciat el.

WikiLeaks a început, de curând, să posteze peste 250.000 de note diplomatice americane, iniţiative care i-au adus fondatorului acestui site, australianul Julian Assange, mulţi inamici în Statele Unite.

Site-ul a mai dezvăluit documente confidenţiale despre războaiele din Irak şi Afganistan.

Anterior, mai mulţi experţi au vorbit despre o posibilă propunere a WikiLeaks şi a lui Julian Assange la Premiul Nobel pentru Pace.

Anul trecut, Premiul Nobel pentru Pace a fost înmânat disidentului chinez  Liu Xiaobo pentru lupta sa în favoarea drepturilor omului, democraţiei şi libertăţii de exprimare în China.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite