WikiLeaks se chinuie să rămână online

0
Publicat:
Ultima actualizare:

WikiLeaks, site-ul care a agitat spiritele în toată lumea prin dezvăluirea mai multor documente secrete, are probleme în a rămâne online, odată ce furnizorul de nume de domenii a întrerupt serviciul său pentru site-ul wikileaks.org.

Adresa elveţiană, ce a fost activată în timpul dimineţii de vineri (wikileaks.ch), nu mai era în schimb operaţională în seara aceleaşi zile, menţionează New York Times.

Proprietarul numelui domeniului "wikileaks.ch" este "partidul piraţilor elveţieni", ce apără legalizarea partajării de fişiere pe internet şi protecţia vieţii private a utilizatorilor de internet.

În noaptea de joi spre vineri, precedentul furnizor de nume de domenii ale lui WikiLeaks, EveryDNS.net, a anunţat într-un comunicat că a întrerupt serviciul său pentru site-ul wikileaks.org după atacuri informatice masive. Conexiunea la site a fost întreruptă timp de 6 ore.

În afară de aceasta, societatea franceză OVH, care găzduieşte pe serverele sale o parte din conţinutul lui WikiLeaks, a anunţat că a sesizat justiţia pentru a şti dacă ea trebuie să se conformeze unei cereri a guvernului francez de a închide site-ul.

Însă WikiLeaks nu renunţă aşa uşor: de acum are adrese şi în Germania, Finlanda şi Olanda (wikileaks.nl, wikileaks.de, wikileaks.fi).

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite