WikiLeaks: Nadia Comăneci, cea mai influentă româncă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul ambasador al SUA la Bucureşti Nicholas Taubman considera în 2007 că fosta gimnastă Nadia Comăneci, preşedinta onorifică a Comitetului Olimpic Român, este cea mai influentă femeie din România, potrivit unor noi cablograme publicate ieri de WikiLeaks.

 Pe poziţia a doua, diplomatul o plasa pe Monica Macovei, ministru al Justiţiei la acea vreme. Retrasă între timp din activitate, după ce a fost deconspirată pentru că a colaborat cu Securitatea, Mona Muscă era plasată pe ultima treaptă a topului femeilor influente în funcţie de notorietate, contribuţiile la dezvoltarea societăţii civile şi „importanţa în raport cu interesele SUA".

Clasamentul este completat de prezentatoarea tv Mihaela Rădulescu, voluntară la Crucea Roşie, şi actualul europarlamentar liberal Renate Weber, pe atunci preşedinte al Fundaţiei pentru o Societate Deschisă. În 2005, diplomaţii americani au trimis la Washington numerele de telefon şi datele de contact ale preşedintelui Traian Băsescu, premierului Călin Popescu-Tăriceanu şi ale ministrului de Externe de atunci, Mihai Răzvan Ungureanu. 

În lume



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite