"Watergate" sexual, declanşat la Washington

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Încolţită de blocarea cărţilor de credit şi de ameninţarea cu închisoarea, "Madam DC" a dezvăluit numerele de telefon ale unor clienţi din high-life Deborah Jeane Palfrey, 51 de

Încolţită de blocarea cărţilor de credit şi de ameninţarea cu închisoarea, "Madam DC" a dezvăluit numerele de telefon ale unor clienţi din high-life

Deborah Jeane Palfrey, 51 de ani, supranumită "Madam DC", este protagonista unui scandal cu tentă sexuală, ce riscă să afecteze imaginea multor politicieni şi funcţionari de rang înalt din Washington. La sfârşitul săptămânii trecute, într-un interviu acordat postului american ABC, ea a dezvăluit unele secrete legate de identitatea iluştrilor săi clienţi.

Recent, Madam DC a observat, cu ocazia unei călătorii în Germania, că nu-şi mai poate folosi cărţile de credit, ceea ce a făcut-o să declare în interviul menţionat că autorităţile americane au început să o hărţuiască în diverse moduri.

Scandalul debutat recent a avut ca punct de plecare acuzaţia conform căreia, de mai bine de 13 ani, ea conduce o reţea de prostituţie (camuflată sub firma de escortă "Pamela Martin and Associates"), din care fac parte peste 130 de "prestatoare de servicii sexuale".

Surprinzător, cele mai multe dintre ele au studii superioare (una este chiar cercetătoare, o alta, profesoară universitară). De asemenea, mai toate aveau vârste cuprinse între 40 şi 50 de ani, preţuite în special şi pentru conversaţia elevată.

Clienţii, cetăţeni respectabili şi sus-puşi

La serviciile reţelei conduse de Deborah Palfrey au apelat, pe parcursul anilor, clienţi proveniţi din medii cu standard social de la mediu în sus. Oficiali de la NASA, funcţionari de la World Bank şi de la FMI, un economist din administraţia Bush şi mai mulţi responsabili militari se regăsesc pe lista pe care Madam DC a alcătuit-o tocmai pentru a se pune "la adăpost" în caz de probleme cu autorităţile. Până în prezent, doar două nume au fost dezvăluite de pe această listă.

Primul este Harlan Ullman, un expert militar, care a pus la punct unele strategii pentru războiul din Irak. Al doilea este Randall Tobias, înalt funcţionar al administraţiei Bush, care a şi demisionat imediat după declanşarea scandalului.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite