SUA: învingătorii şi învinşii în dezbaterea Biden-Ryan

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Joe Biden şi Paul Ryan s-au atacat dur unul pe celălalt în aproape toate privinţele, de la Iran până la economie, întrerupându-se, zâmbind afectat şi râzând în hohote în timpul intervenţiei adversarului, comentează Washington Post, care realizează o listă cu învinşii şi învingătorii dezbaterii.

Este prima dată din 1994 când această cifră, ce ajungea la 72 la sută, a scăzut sub 50 la sută, subliniază instituţia.

Cu 53 la sută, proporţia americanilor care consideră că reducerea şi controlul imigraţiei ilegale reprezintă un obiectiv "foarte important" a scăzut, de asemenea. Aceasta era de 59 la sută în 2010 şi de 61 la sută în 2008.

Aceasta este, de asemenea, prima dată de când instituţia pune această întrebare în ancheta bianuală, când o proporţie mai mare de americani (42 la sută) se declară în favoarea menţinerii imigraţiei la nivelul actual mai degrabă decât în favoarea scăderii acesteia (37 la sută).

În ultimele decenii, proporţia americanilor care se declară în favoarea creşterii numărului de imigranţi în ţară aproape că s-a dublat, trecând de la 7 la sută la 18 la sută.

Dar ancheta evidenţiază, de asemenea, răspunsurile foarte diferite, în funcţie de afilierea politică a persoanelor intervievate.

Astfel, 30 la sută dintre democraţi consideră sosirea unui număr mare de imigranţi drept o "ameninţare importantă", 40 la sută dintre independenţi consideră acelaşi lucru, în timp ce proporţia lor în rândul republicanilor este de 55 la sută.

Ancheta a fost realizată prin telefon pe un eşantion reprezentativ de 1.877 de americani în perioada 25 mai - 8 iunie. Aceasta are o marjă de eroare de 3 puncte.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite