Warren Buffet suferă de cancer

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Investitorul multimiliardar american, Warren Buffet, în vârstă de 81 de ani, a anunţat marţi că suferă de cancer la prostată dar că viaţa sa nu este în pericol, relatează AFP.

"Am fost diagnosticat cu cancer la prostată în stadiu 1. Vestea bună este că medicii m-au informat că starea mea de sănătate nu îmi pune cu nimic viaţa în pericol şi nici nu mă va slăbi foarte mult", a anunţat celebrul investitor într-un comunicat.

Câteva alte examinări de după punerea diagnosticului au arătat că maladia nu a afectat şi alte organe, a adăugat Buffet.

"Doctorii mei şi cu mine am căzut de acord asupra unui tratament de două luni pe bază de radiaţii obişnuite, şi care va începe la mijlocul lunii iulie. Acest regim mă va împiedica să călătoresc în această perioadă, dar în afară de acest lucru, nu va schimba nimic activităţile mele cotidiene", a menţionat el. "Mă simt foarte bine - ca şi cum aş fi în perfectă stare de sănătate - iar energia mea este la 100 la sută. Îi voi anunţa pe acţionari (acţionarii trustului său, Berkshire Hathaway) imediat ce starea mea de sănătate se va schimba. Într-o zi, bineînţeles, se va întâmpla. Dar sunt convins că acea zi este departe"

Celebru în Statele Unite, Warren Buffet a revenit în prim plan în ultimele luni datorită unei dispute dintre preşedintele american, Barack Obama, şi adversarii lui republicani privind fiscalitatea americană.

Obama a susţinut încă din septembrie 2011 "regula Buffet", o cotă de taxare de cel puţin 30 la sută a veniturilor anuale ce depăşesc un milion de dolari.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite