Walesa a prezentat "A III-a Republică a mea"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul preşedinte al Poloniei, Lech Walesa, şi-a lansat marţi, la Varşovia, o nouă carte în care apără realizările Poloniei după căderea comunismului, în 1989. Ele sunt contestate de

Fostul preşedinte al Poloniei, Lech Walesa, şi-a lansat marţi, la Varşovia, o nouă carte în care apără realizările Poloniei după căderea comunismului, în 1989. Ele sunt contestate de fraţii Kaczynski, care se află la putere.

Este vorba de a doua carte a lui Walesa, apărută după primul său volum intitulat "Drumul spre speranţă", care povestea lupta anticomunistă a sindicatului Solidaritatea.

Campania electorală a partidului lui Jaroslaw Kaczynski, care luptă să se menţină la putere, e axată pe criticile la adresa perioadei de transformări politice şi economice din ultimii 18 ani.

Potrivit lui Kaczynski, Polonia trebuie să se elibereze de vestigiile comunismului, graţie proiectului "celei de-a IV-a Republici", distinct de "postcomunism". Walesa spune că situaţia actuală din ţară l-a făcut să scrie cartea "A III-a Republică a mea".

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite