Vulcanii islandezi ar putea furniza electricitate Marii Britanii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Marea Britanie vrea să profite de resursele geotermice din Islanda, negociind în prezent instalarea unor cabluri submarine care să transporte electricitate între cele două ţări, a declarat secretarul de stat britanic pentru energie, Charles Hendry.

„Dorim un parteneriat în acest sens cu Islanda, deoarece ţara abundă în energie geotermică şi are posibilitatea să o exporte pe scară largă", a spus oficialul britanic. Proiectul este încă în stadiu de discuţii, dar că la sfârşitul lunii mai Charles Hendry se va deplasa în Islanda pentru a continua negocierile începute anul trecut.

Mii de kilometri de cabluri pe sub mare vor fi necesari pentru ca Regatul Unit să poată beneficia de energia vulcanilor islandezi.

Marea Britanie a instalat deja cabluri ce o leagă de Olanda şi Franţa, căutând extinderea în continuare a reţelei.

„Vom fi de ce în ce mai dependenţi de resursele vecinilor noştri, inclusiv în materie de electricitate. Avem nevoie de o diversificare pentru a nu depinde de o singură sursă", a declarat Charles Hendry, indicând că negocieri sunt în curs pentru a lega Regatul Unit de insula engleză Aurigny în Canalul Mânecii. Potrivit acestuia, „în cazul în care un acord va fi încheiat, se va ivi o oportunitate semnificativă, coastele insulei putând să producă o enormă cantitate de energie pe baza mareelor".

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite