Vremea extremă face ravagii în lume

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Germania, Austria şi Ungaria au fost afectate ieri de furtuni puternice, în timp ce Grecia se confruntă în aceste zile cu o secetă devastatoare. În centrul SUA se înregistrează furtuni

Germania, Austria şi Ungaria au fost afectate ieri de furtuni puternice, în timp ce Grecia se confruntă în aceste zile cu o secetă devastatoare. În centrul SUA se înregistrează furtuni pentru a cincea zi consecutiv, iar în Japonia, canicula a făcut alte două victime.

Sudul Germaniei este afectat de inundaţii masive provocate de ploile torenţiale ce au căzut în ultimele zile. Potrivit agenţiilor de presă străine, Rinul a atins cote record la graniţa cu Elveţia. În mai multe regiuni ale ţării, pompierii au intervenit pentru a ridica trunchiurile copacilor doborâţi la pământ de rafalele puternice de vânt. În centrul şi vestul Ungariei, vântul a smuls pomii din rădăcini şi a doborât firele de înaltă tensiune.

La Budapesta, o tânără a fost internată în stare foarte gravă după ce a fost lovită de un copac doborât la pământ. În Grecia, valul de căldură care afectează ţara a dus la reducerea rezervelor de apă. De altfel, la începutul lunii, autorităţile au decretat stare de urgenţă în cele 39 de insule ale arhipelagului Ciclade, din cauza crizei majore de apă. În plus, temperaturile caniculare provoacă zilnic incendii de pădure.

În estul ţării a fost decretată stare de urgenţă, după ce versanţii muntelui Taigetos au fost cuprinşi de flăcări. Autostrada care leagă Sparta de oraşul Kalamata a fost închisă din cauza incendiilor de pădure. Localităţile Lada şi Karveli au fost evacuate, ca şi o tabără de vacanţă şi o mănăstire. În total, 11 oameni au murit din cauza incendiilor în Grecia.

Vremea extremă afectează şi zonele din sudul şi centrul SUA. Nouă comitate din Ohio au decretat stare de urgenţă, în timp ce sute de copii au rămas blocaţi în şcolile din Chicago din cauza intemperiilor, iar traficul rutier şi cel feroviar au fost date peste cap.

Presa din Chicago a relatat că 40 de persoane au fost rănite după ce un acoperiş s-a prăbuşit într-o zonă industrială din vestul oraşului.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite