Voronin a cerut UE să condamne declarațiile premierului Boc de la New York

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vladimir Voronin a cerut Uniunii Europene să condamne declarațiile răzbunătoare ale prim-ministrului român Emil Boc, pe care le-a calificat sfruntate și umilitoare.

Prezent la o întâlnire cu reprezentanţi ai comunităţii româneşti din New York, Emil Boc a declarat, săptămâna trecută, că România nu recunoaşte Pactul Ribbentrop-Molotov, care a dus la pierderea Basarabiei de către România.

"Tăcerea actualului guvern din Moldova, precum şi aşa-numitor prieteni europeni ai Moldovei este o dovadă că independenţa şi statalitatea Republicii Moldova este o povară pentru ei", a spus Vladimir Voronin.

"Este o declarație umilitoare pentru R. Moldova și trebuie condamnată, cel puțin la nivel european", a adăugat Voronin, liderul Partidului Comuniștilor, care susține că prin aceste gest Europa susține gestul revanșard al României.

Presa rusă despre declaraţiile lui Boc pe seama Pactului Ribbentrop-Molotov: România refuză să recunoască graniţa cu R.Moldova

Mai mult, Vladimir Voronin declară că nicio declarație a statului român de acest gen nu a fost condamnată de europeni, potrivit Unimedia. Potrivit lui Voronin, pactul Molotov-Ribentropp nu are nicio legătură cu anexarea Basarabiei la Uniunea Sovietică în 1940.

"Din 1918, Uniunea Sovietică nu a recunoscut Basarabia ca și parte a României, iar atunci când sovieticii au trimis ultimatumul României în '40, ultimii benevol și-au scos soldații de pe acest teritoriu", a mai precizat Voronin pentru Itar-tass.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite