Pentru Voronin, Iisus este primul comunist

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Republicii Moldova, Vladimir Voronin, a afirmat că "Iisus Hristos a fost primul comunist". Declaraţia a fost făcută la o întâlnire recentă pe care şeful statului a avut-o cu

Preşedintele Republicii Moldova, Vladimir Voronin, a afirmat că "Iisus Hristos a fost primul comunist". Declaraţia a fost făcută la o întâlnire recentă pe care şeful statului a avut-o cu mai mulţi lideri religioşi din Moldova.

Totodată, Voronin a declarat că singurul partid care a ajutat biserica a fost cel comunist, iar "comuniştii de acum nu-s acei care au persecutat biserica, ci cu totul altfel de comunişti". "Nicăieri în Vechiul sau în Noul Testament nu veţi găsi nimic de rău despre comunişti", a mai argumentat Voronin.

Liderul politic de la Chişinău a mai spus că "între ideologia comunistă şi doctrina creştină sunt foarte multe asemănări şi după părerea noastră, a comuniştilor, Iisus Hristos a fost primul comunist".

Aprecierea preşedintelui a stârnit stupefacţie printre capii bisericii Moldovei prezenţi la întâlnire, de la care a lipsit Mitropolitul Basarabiei Petru. Cotidianul "Flux" relatează că în biserică s-a lăsat o linişte de mormânt. Mitropolitul Vladimir a zâmbit, unii preoţi au făcut o grimasă neplăcută, dar nimeni nu a îndrăznit să spună vreun cuvânt.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite