Diesel de 1,6 litri petru Volkswagen Golf 6

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mai bine mai târziu, decât deloc, pare să fie deviza celor de la Volkswagen. Grupupul PSA Peugeot-Citroen sau Ford, folosesc motoare diesel pe modele din clasa compactă de foarte mulţi ani. Din 2009 şi Volkswagen s-a hotărât ca, pe lângă arhaicul 1,9 TDI să ai de ales şi pentru o motorizare mai mică la Golf.

Constructorul german introduce, în Europa, o nouă serie de motorizări diesel eficiente, care vor putea fi regăsite pe generaţia a şasea a actualului Golf. Volkswagen a pregătit agregatul TDI de 1,6 litri, care ofera două variante de putere, una de 90 de cai şi 230 de Newton-metru şi una de 105 cai şi 250 de Newton-metru.

Resursele permit hatchbackului să atingă o viteză maximă de 189 de km/h şi să demareze de la 0 la 100 de km/h în doar 11,3 secunde. Pe lângă toate acestea, Golf BlueMotion 1,6 TDI promite un consum mediu de 3,4 litri/100 km.

Cei care-şi doresc noul BlueMotion, vor trebui să scoată din buzunar aproximativ 20.000 de euro şi să aştepte până în septembrie, când vor începe livrările. Pentru cei mai exigenţi dintre clienţii săi, Volkswagen promite că va lansa spre sfârşitul anului o versiune BlueMotion capabilă să polueze sub 100 de g/km.

În lume



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite