Putin: Scutul american din Europa vizează Rusia!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Scutul antirachetă ce urmează să fie amplasat în Europa vizează clar Rusia. Declaraţia îi aparţine premierului rus Vladimir Putin, care candidează la alegerile prezidenţiale din primăvară

,,În prezent nu există o ameninţare din partea Iranului sau a Coreei de Nord. În prezent, apărarea antirachetă a SUA din Europa urmăreşte cu siguranţă să neutralizeze potenţialul nuclear rusesc", a declarat premierul Vladimir Putin într-un documentar intitulat ,,Politica rece" şi difuzat de televiziunea rusă.

NATO nu vrea să dea garanţii scrise

Potrivit premierului, radarele şi sistemele antirachetă mobilizate în apropierea frontierei ruse vor acoperi teritoriul până la Munţii Ural. ,,Acest lucru devine o realitate, iar NATO nu vrea să ofere nicio garanţie, nici chiar scrisă", a subliniat el.

SUA au aruncat bomba nucleară asupra Japoniei

Premierul rus a amintit că Statele Unite, cele care au iniţiativa scutului antirachetă din Europa, sunt singura ţară care a recurs la arma nucleară şi în plus a folosit-o împotriva unei ţări fără armament nuclear, respectiv Japonia, în 1945. ,,Am uitat acest lucru? Nu, nu putem să-l uităm. Şi vom reacţiona întotdeauna în faţa acestor ameninţări din apropierea graniţelor noastre", a mai spus Putin.

ONU caută motive să intervină militar

El a mai declarat că nu crede în onestitatea partenerilor din cadrul Consiliului de Securitate al ONU, care încearcă să aducă dovezi privind existenţa unor arme de distrugere în masă în unele ţări pentru a putea interveni militar. Referirea se făcea clar la Iran, despre care se crede că are suficient uraniu îmbogăţit pentru a construi o bombă nucleară. ,,Mi se pare că partenerii noştri nu au nevoie de aliaţi, ci de vasali. Vor să domine. Rusia nu acţionează în acest mod", a adăugat Putin.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite