Vladimir Putin – pe primul loc în topul "Vanity Fair"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vladimir Putin, fost preşedinte şi actualmente premier al Rusiei, se află pe primul loc în topul 100 al celor mai influente persoane din lume realizat anual de revista americană "Vanity

Vladimir Putin, fost preşedinte şi actualmente premier al Rusiei, se află pe primul loc în topul 100 al celor mai influente persoane din lume realizat anual de revista americană "Vanity Fair".

Putin, care a generat recent o criză internaţională şi a înfuriat SUA şi UE prin intervenţia militară a Rusiei în Georgia, l-a devansat pe Rupert Murdoch, liderul de anul trecut al topului, aflat pe locul al doilea.

Este prima prezenţă a liderului rus în acest top, care reprezintă, potrivit "Vanity Fair", "un clasament global al gânditorilor, proprietarilor, creatorilor şi cumpărătorilor care stabilesc standarde, generează trenduri, formează opinii şi alcătuiesc agende în lumea politicii, divertismentului, media, afacerilor, tehnologiei şi modei".

Ierarhizarea se face în funcţie de mai mulţi factori, cum ar fi averea şi influenţa, viziunea, acţiunile filantropice şi altele.

În ceea ce îl priveşte pe Putin, "Vanity Fair" remarcă faptul că el rămâne liderul "de facto" al Rusiei, deşi nu mai este preşedinte, beneficiind de susţinerea a 80% dintre ruşi, deoarece aceştia consideră că a relansat economia rusă şi a depus eforturi pentru reconstrucţia armatei, a mândriei naţionale şi a ratingului global al ţării.

În clasamentul pentru 2008 se mai află şeicul Mohammed bin Rashid al Maktoum, liderul Dubaiului (locul 7), Angelina Jolie şi Brad Pitt (locul 9), fondatorul Facebook, Mark Zuckberg locul 25).

Poziţii mai bune în top, comparativ cu anul trecut, au ocupat miliardarul rus Roman Abramovich, proprietarul clubului de fotbal Chelsea, care a urcat de pe locul 30 pe 8, şi guvernatorul Californiei, Arnold Schwarzenegger, care a urcat de pe locul 50 pe 33.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite