Vladimir Putin i-a dus dorul lui Berlusconi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liderul de la Kremlin se bazează pe "Il Cavaliere" pentru îmbunătăţirea relaţiilor Rusiei cu UE Preşedintele rus Vladimir Putin a declarat că şi-a dorit mult să se revadă cu Silvio

Liderul de la Kremlin se bazează pe "Il Cavaliere" pentru îmbunătăţirea relaţiilor Rusiei cu UE

Preşedintele rus Vladimir Putin a declarat că şi-a dorit mult să se revadă cu Silvio Berlusconi şi a amintit că a solicitat organizarea acestei vizite cu mult timp înaintea desfăşurării campaniei electorale din Italia. "Mi-a fost dor de Silvio, nu l-am văzut de mult", a spus actualul lider de la Kremlin, accentuând că a dorit să se vadă cu Berlusconi pentru a se pune de acord într-o serie de chestiuni majore pentru relaţiile dintre cele două state.

Preşedintele rus, Vladimir Putin, a declarat că se bazează pe "susţinerea Italiei", care în curând va fi guvernată din nou de "prietenul" său Silvio Berlusconi, în vederea ameliorării relaţiilor cu UE. "Vocea Italiei are greutate în cadrul Uniunii Europene. Ne bazăm pe susţinerea sa la Bruxelles", a spus Putin în conferinţa de presă organizată în vila lui Berlusconi.

Discuţii despre salvarea Alitalia cu ajutorul Aeroflot

Viitorul premier al Italiei a recunoscut că a discutat cu preşedintele rus despre posibilul rol al companiei aeriene ruse Aeroflot în salvarea celei italiene, Alitalia. Potrivit unor surse neoficiale citate de APA, Aeroflot ar putea să încheie o alianţă cu compania italiană.

Air One, cea mai puternică societate aeriană privată italiană, ar urma să conducă respectivul consorţiu, contând totodată pe sprijinul băncii milaneze Intesa San Paolo. Mai mult, potrivit presei italiene, guvernul italian în funcţie ar urma să acorde companiei Alitalia un credit de 150 de milioane de euro pentru a împiedica prăbuşirea companiei până la învestirea noului guvern, în luna mai.

Graţie relaţiilor personale, Putin şi Berlusconi au reuşit să impulsioneze cooperarea economică dintre ţările lor, în special în sectorul energetic. Gigantul rus din domeniul gazelor naturale Gazprom şi compania energetică italiană ENI, în care statul deţine 30 la sută din acţiuni, sunt parteneri într-un proiect energetic de anvergură, şi anume cel al conductei South Stream, care ar urma să transporte până la 30 miliarde de metri cubi de gaze siberiene în Italia, prin Marea Neagră şi Balcani.

ENI, compania energetică italiană, şi compania Gazprom exploatează în comun câmpuri de gaze naturale care au aparţinut până de curând gigantului Iukos, înainte de a fi falimentat de actuala administraţie rusă. De asemenea, ENI şi Gazprom sunt legate şi printr-o cooperare în Libia, unde compania rusă de gaze a semnat joi un acord privind crearea unei companii mixte cu principalul exportator de petrol al statului libian.

"Ţarul" dezminte că divorţează

Preşedintele rus a dezminţit categoric informaţiile intens mediatizate de presă despre presupusul divorţ de soţia sa Liudmila şi posibila căsătorie cu Alina Kabaieva, fostă campioană olimpică la gimnastică, în prezent deputat în Duma de Stat din partea Rusiei Unite.

"Primul lucru pe care vreau să vi-l spun este că în ceea ce aţi spus nu există nicio urmă de adevăr", a spus Putin, întrebat de corespondentul ziarului "Nezavisimaia Gazeta" dacă informaţia publicată la începutul acestei săptămâni de cotidianul Moskovski Korrespondent este adevărată.

Totuşi, Putin a recunoscut că "o fată atât de frumoasă şi de succes precum Alina Kabaieva nu poate să nu-i placă", cu adăugirea că "îi plac toate femeile frumoase din Rusia". Personal, preşedintele rus consideră că femeile cele mai frumoase şi mai talentate din lume sunt conaţionalele sale, iar italiencele sunt singurele care le fac concurenţă. "Întotdeauna am avut o atitudine nu prea bună faţă de cei care, cu nasul lor gripat şi cu fanteziile lor erotice, se bagă în viaţa altora."

Oligarhul Aleksandr Lebedev, patronul ziarului Moskovski Korrespondent, nu mai are nicio îndoială că ziarul său va avea mari probleme ca urmare a acestui scandal. Lebedev, membru al Rusiei Juste, a afirmat că de el personal şi de ziarul său s-au interesat Direcţia pentru fraude şi FSB.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite