Vlad Filat cere scoaterea gardului de sârmă ghimpată de pe Prut

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul moldovean Vlad Filat a cerut astăzi membrilor cabinetului său ca până sâmbătă să fie pregătite documentele necesare pentru demolarea gardului de sârmă ghimpată de pe Prut, relatează Agerpres.

"Până la încheierea săptămânii în curs, trebuie să pregătiţi toate documentele necesare pentru a fi scoasă sârma ghimpată de la graniţa cu România. Este o ruşine să păstrăm sârma ghimpată la frontiera cu o ţară prietenă, în secolul XXI, când graniţele întregii Europe sunt transparente şi oamenii pot să circule liber", a afirmat Vlad Filat, în cadrul unei şedinţe de guvern.

Declaraţia şefului guvernului de la Chişinău vine astfel să sprijine demersurile pentru renunţarea la gardul de sârmă ghimpată de la frontiera dintre România şi Republica Moldova, iniţiate recent de un grup de parlamentari din Republica Moldova.

Jurnal de Chişinău aminteşte că, acum doi ani, membrii Consiliului raional Ungheni au elaborat un proiect de modernizare a sistemului de supraveghere la graniţă care a fost aprobat de autorităţile din România, însă refuzat de fosta guvernare comunistă a Republicii Moldova. "Acum s-a schimbat puterea şi sperăm ca până la Anul Nou gardul de sârmă ghimpată să fie dat jos", declara recent preşedintele raionului Ungheni, Ion Harea.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite